Heeft u droog of beschadigd haar ?

Heeft u droog of beschadigd haar ?

De koude buitentemperaturen in combinatie met de centrale verwarming op standje ‘tropical’ is killing voor uw haar! Het wordt er stug en droog van. Uw haar voelt ruw aan, heeft gespleten punten, glanst niet, is vaak statisch en breekt af. In dit blog geven we praktische tips hoe u droog haar kunt behandelen, zodat u zo snel mogelijk weer een sprankelend coupe heeft!

Naast temperatuursinvloeden kunnen regelmatig (ont)kleuren, stylen, föhnen en gebruik van producten met alcohol het haar ook uitdrogen. U heeft dus zelf ook invloed op de kwaliteit van het haar, maar aan de wintermaanden ontkomt u nu eenmaal niet. Tenzij u natuurlijk gaat overwinteren in een warm oord… maar ook dat is niet alles, want de zon heeft helaas ook gevolgen voor mooi en glanzend haar!

De basis voor gezond haar

De eerste hulp bij droog haar is een goede shampoo, conditioner en masker. Dit is de basis van gezond haar. Kerastase heeft heerlijke producten, waarmee u uw coupe een intensieve behandeling kunt geven. Wij raden Kerastase Bain Magistral Shampoo, Fondant Magistral Conditioner en Masque Magistral aan. U kunt uw haar om de dag prima met de shampoo wassen, de conditioner brengt u daarna aan om de schubben weer te sluiten. Dit voorkomt o.a. pluizen!

Het masker brengt u maximaal twee keer per week aan. Dit masker gebruikt een technologie die het haar door middel van glucose en proteïne optimaal verzorgd en intensief voedt. Al na de eerste behandeling merkt u dat het haar meer glans heeft en soepeler en zachter aanvoelt. U kunt als finishing touch nog een lekker voedend serum aanbrengen. Een ‘nootje’ volstaat. Verdeel dat over uw haar door middel van uw vingers of een kam en laat het drogen aan de lucht. Niet uitspoelen! Het serum zorgt ervoor dat (zeer) droog en beschadigd haar een boost krijgt. Daarnaast wordt het haar beschermd tegen verdere beschadiging.

Als uw haar is hersteld, adviseren wij lief te blijven voor uw coupe. Dat kan door:

  • de juiste producten te gebruiken;
  • niet te heet en te vaak föhnen/stylen;
  • het te voeden van buiten (masker/serum) en van binnen (vitamine A);
  • uw haar te beschermen tegen zeewater, chloor, droge lucht (centrale verwarming), zon en winterse kou;
  • het regelmatig te laten knippen.

Heeft u droog haar of wilt u juist droog haar voorkomen? Maak een afspraak bij My Way Hairstyling en wij geven uw haar de juiste behandeling plus het beste advies!

Deel dit bericht

tech: dodo.nl | design: studioviv.nl